Gezond en gelukkig?

In de praktijk ziet u ongetwijfeld kinderen (0-19 jaar) met onbegrepen en langdurige (buik) klachten verschijnen. Op 1 oktober organiseert Hero Baby, in samenwerking met Judith Kocken (Kinderarts gespecialiseerd in maagdarmleverproblemen, natuurgeneeskundig arts, Stichting Kinderbuik&co) en Wico Mulder (arts M&G/ MPH), een inspirerende middag over dit onderwerp. Want wat zijn nu precies die onbegrepen en langdurige (buik)klachten en hoe vaak komt het voor? Daarnaast gaan we in op wat de rol is van het kind, maar ook wat uw rol hierbij is als professional.

Tijdens deze middag wordt u meer inzicht gegeven in effectieve communicatie tussen professionals en ouders / kind. Judith Kocken en Wico Mulder delen met u de laatste inzichten over een effectieve communicatie tussen jeugdartsen en -verpleegkundigen en andere (para) medische betrokkenen (school, psychologen, gezin, sport) in de vorm van multidisciplinaire kennisuitwisseling, bij de behandeling van kinderen met langdurige en onbegrepen (buik) klachten. Inge Tissen (Arts M&G VRLN ) zal als voorzitter de middag leiden.

Het uiteindelijke doel van deze middag is u als professional meer handvatten te geven, zodat medisch handelen effectiever is en de onbegrepen en langdurige (buik) klachten voorkomen kunnen worden.

Praktische informatie

Locatie Datum Dagdeel
Soesterberg 1 oktober 2019 middag (13.00 - 17.00 uur) (nog 78 vrije plaatsen)

Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, kinderartsen en andere geïnteresseerden.

Judith Kocken: Judith werkt al 25 jaar als regulier kinderarts gespecialiseerd in maagdarmleverproblemen en wetenschappelijk onderzoeker, daarnaast werkt ze als natuurgeneeskundig arts. Ze behandelt vanuit een holistische visie kinderen en volwassenen met langdurige lichamelijke of psychosociale klachten waarbij beide specialismen ten volle worden benut. Judith is initiatiefnemer van www.kinderbuikenco.nl en ze is auteur van het boek Kinderbuik, lekker in je vel door aandacht, ademen en eten, een praktisch boek met wetenschap, tips en oefeningen, hoe je weer de regie neemt over je eigen gezondheid en geluk.

Wico Mulder: Wico Mulder is 10 jaar werkzaam geweest als Jeugdarts Adolescenten (arts M&G/ MPH) bij de GGD Amsterdam. Sinds april 2019 is hij overgestapt naar het NCJ. Hij heeft als jeugdarts praktijkervaring met preventie in relatie tot de gezonde fysieke en mentale ontwikkeling van adolescenten en is betrokken geweest bij diverse landelijke zorginnovaties en initiatieven (onder andere jouwggd.nl, De jeugdarts op het MBO, tweede contactmoment adolescenten en @ease). Om de nodige transitie en transformatie in de zorg voor jeugd te realiseren is zorginnovatie gekoppeld aan praktijk, gedegen onderzoek en het juiste beleid noodzakelijk. Wico zal zich daarom richten op de realisatie van de verbetering van het aanbod en de kwaliteit van de zorg voor pubers en adolescenten: "Klaar voor de toekomst". Hierin komen veel thema's (van het NCJ) bij elkaar.

Inge Tissen: Inge Tissen is arts M&G en werkzaam als jeugdarts KNMG bij de GGD Limburg Noord. Ze werkt al meer dan 15 jaar in de JGZ. Naast het werk is Inge actief in het landelijk bestuur van AJN en is ze regelmatig bezig met het organiseren van bij- en nascholingen (o.a. Oranjewoud Conferentie).

 

Tijd Activiteit
13.00 - 13.45 uur Ontvangt met lunch 
13.45 - 13.50 uur Opening door de voorzitter; Inge Tissen 

13.50 - 15.00 uur

 

Bewustwording; Judith Kocken & Wico Mulder

- Langdurig en onbegrepen buikklachten
- Casus

15.00 - 15.30 uur Pauze 

15.30 - 16.30 uur

 

Handelen; Judith Kocken & Wico Mulder

- Gedragsverandering en de rol van leefstijl
- Communiceren met kinderen en ouders

16.30 - 17.00 uur Samenvatting en afsluiting

Accreditatie wordt aangevraagd bij ABSG, V&VN en NVK.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Christel Out: cout@hero.nl of 06-22792328.